Aj napriek Korone mladí Slováci dosiahli svetový úspech. Prebrali si významné medzinárodné ceny

27. októbera 2020

Na prvej online ceremónii, ktorá oslavuje úspech mladých aj v čase pandémie sa mladým prihovoril aj britský princ Edward či prezidentka Zuzana Čaputová.

Študuje na prestížnej univerzite, je viacnásobnou majsterkou Slovenska v šachu a zvládla aj triatlon. “Od malička sa rada prekonávam. Aj preto som si zvolila náročné ciele v programe DofE. Nech to stojí za to,” vraví Anna Vrtiaková, úspešná Dofáčka. Vyšla tak zo svojej komfortnej zóny aj napriek tomu, že ju potrápili vážne zdravotné problémy.

22-ročná Jana Hochel študuje na jednej z top univerzít sveta, na britskom Cambridge, a v DofE pilovala jazyky (k španielčine pridala aj francúzštinu a mandarínčinu), vyskúšala historický šerm a nacvičila si efektné číslo zo vzdušnej akrobacie.

Aj tieto dve Slovenky patria medzi 35 výnimočných mladých ľudí, ktorí dosiahli významné ocenenie: najnáročnejšie zlaté ocenenie v rozvojovom programe Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu (skrátene DofE). Podarí sa to len trom percentám zapojených mladých ľudí na celom svete.

Gratuloval aj britský princ

“Verím, že ste sa vďaka DofE zmenili k lepšiemu a že túto zmenu budete naďalej šíriť aj vo vašom okolí,” aj takto včera Princ Edward virtuálne podporil vyše 1 400 úspešných absolventov DofE.

Ich cieľavedomosť, vytrvalosť a silnú vnútornú motiváciu ocenila príhovorom aj prezidentka Zuzana Čaputová. A to všetko na prvej ONLINE ceremónii DofE na svete v pondelok 26.októbra o 17:00.

Prvá online DofE ceremónia na svete bola skutočne veľkolepá.

Pozvaní hostia:

- Vyše 1400 úspešných absolventov DofE, ktorí aj v čase jarnej korona krízy neprestali na sebe pracovať a zlepšovať sa. Napríklad:

- Skoro tisícka učiteľov, ktorí okrem prechodu na dištančné vzdelávanie zvládli vo svojom voľnom čase mentorovať mladých a doviesť ich až k významným bronzovým, strieborným a zlatým oceniam DofE aj v týchto neľahkých časoch.

- Rodičia úspešných študentov a biznis partneri programu DofE.

Uznanie mladým vyjadrili aj slovenské osobnosti ako napríklad tenistka Daniela Hantuchová, hudobníčka Jana Kirschner, Veronika a Matej Cifrovci, herečka Petra Polnišová, vedec Pavol Čekan či šéf Google Slovensko Rasťo Kulich.

Firmy sa spájajú. A chcú mladých so Zlatým DofE

Okrem ocenenia mladých ľudí odštartujeme na Online ceremónii aj novinku - Uznávanie absolventov programu DofE biznisom.

Spoločnosti, ktoré dokopy zamestnávajú tisícky ľudí na Slovensku, sa spájajú, aby do sveta vyslali správu, že sa na sebe oplatí makať už na strednej škole.

A preto sa viac ako 20 firiem a organizácií rozhodlo zohľadniť ocenenie DofE pri svojich výberových procesoch. Absolvovanie zlatej urovne programu DofE bude u partnerov zohľadnené rôznymi formami. Dostanú napríklad pozvánky na osobný pohovor, pôjdu automaticky do druhého kola výberu alebo môžu absolvovať kariérne poradenstvo. Každá firma absolvuje minimálne školenie, kde sa dozvie o tom, ako rozvíja DofE charakterové vlastnosti mladých, konkrétne formy spolupráce nájdete na webe kariera.dofe.sk.

Príkladom je Tatra banka, ktorá má na Slovensku skoro 4 tisíc zamestnancov. “Mladí ľudia, ktorí absolvujú program DofE preukazujú silné vôľové vlastnosti, ktoré sú pre budúci úspech dôležitejšie ako technické znalosti. Je preto dôležité dať im príležitosť aktívne meniť spoločnosť v ktorej žijeme aj prostredníctvom práce na zaujímavých projektoch,” vraví Michal Liday, CEO Tatra Banky.

Zbraň proti automatizácii? Vnútorná motivácia

Práve Michal Liday bude spolu s ďalšími špičkami nášho biznisu diskutovať počas online ceremónie o tom, aké vlastnosti by mal mať mladý človek, ktorý chce uspieť po škole na trhu práce a prečo je chuť rozvíjať sa a vnútorná motivácia tým najcennejším artikom v dobe, keď absolventom konkurujú roboty a automatizácia. Na diskusii sa zúčastní aj Martin Kuruc CEO Tesco, Peter Irikovnský CEO Exponea a Lucia Groneová, Head HR Slovensko vo Swiss Re.

Príklady firiem a organizácií, ktoré sú zapojené do uznávania: Accace, Business Lease, ČSOB, Exponea, Karpatská nadácia, LEAF academy, Nadácia Pontis, Nextéria, Orange, SLSP, Tatra banka, Teach for Slovakia, TESCO, Towercom, Uniqa, UWC Slovakia, VSD, VÚB, ZSE a ďalší.

Záznam si nájdete na platforme www.dofeceremonia.sk, na našom Facebooku a tiež Youtube.

Spoločnú Full HD verziu DofE fotky si viete stiahnuť tu

Tagujte sa, sharujte a ukážte, že ste to dali.

Predchádzajúci Ďalšie novinky Nasledujúce

Pozri sa na naše videá

DofE na YouTube

Podporte mladých

Aj vy môžete prispieť k tomu, aby mladí ľudia, odhalili svoj potenciál a uspeli v živote.

Zostaň v obraze

Národná kancelária programu vás bude pravidelne informovať..

Poslat stránku e-mailem

Ověřovací kód